به گزارش زفسنجان فردا؛ زمانی که جنگ ایران و عراق شروع شد همه ملت به نوعی به مقابله با این دشمنِ فرمانبردار استکبار جهانی شتافتند؛ رزمندگانی که در خط مقدم با دست خالی به پیکار رفته بودند؛ در پشت جبهه هم پیر و جوان، زن و مرد دست به خدماتی می زدند که برای رزمندگان قوت قلب بودند، آنها در پشت جبهه مایحتاج مورد نیاز از جمله نان، لباس، آذوقه و ... رزمندگان را فراهم می کردند و با دعا و سلام و صلوات آنچه را که فراهم کرده بودند به جبهه ارسال می کردند.
حال هم ویروس کرونا دست کمی از دشمن ندارد در کمین نشسته اما ملت ایران نیز همچون زمان جنگ، همه از جمله بسیجیان، اصناف و غیره به نوعی خود را وقف خدمت کردند تا این ویروس کشنده را شکست دهند.
گروه هایی برای مقابله با این ویروس مکان های مختلف شهر را ضدعفونی و گندزدایی می کنند، گروه هایی هم با توجه به کمبود ماسک و دستکش، چرخ های خیاطی، اتو و تمام امکانات خود را به کار گرفته تا ملزومات بهداشتی تهیه و به دست مردم برسانند تا همنوعانشان از دست این ویروس در امان بمانند و این دوره به خیر و با تلفات کمتری طی شود.
5 داروخانه و 3 کالای پزشکی رفسنجان را که سر زدم خبری از ماسک و دستکش یا مواد ضدعفونی کننده نبود گویا از دوهفته قبل از عید نوروز این داروخانه ها ماسک و دستکش تمام کرده بودند.
حال که در این شرایط بحرانی، اوضاع طوری شده که مردم هم نمی توانند برای انجام کارهای ضروری خود بدون ماسک و بدون دستکش بیرون بیایند قشرهای مختلفی در شهرستان دست به دوخت ماسک و دستکش زده اند که قابل ستایش است.
طلبه هایی که زندگی خود را رها کرده و جلوه های عشق و ایثار برای کمک به مردم را به منصه ظهور رساندند، آنها در 3 شیفت به دوخت و دوز ملزومات بهداشتی می پردازند.
به گفته مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب کبری (س) رفسنجان با شیوع ویروس کرونا در ایران؛ از 2 هفته قبل از عید نوروز به معاونت بهداشتی اعلام آمادگی برای هرگونه خدمت رسانی علیه این ویروس کردیم.
فاطمه نخعی فرد بیان کرد: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اسامی تعدادی از محله های شهر رفسنجان را به ما دادند تا توسط طلبه های این حوزه علمیه به مردمان آن محلات اطلاع رسانی های لازم را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه کارگاهی توسط معاونت بهداشتی برای 30 نفر از طلبه ها و اساتید و کادر حوزه علمیه حضرت زینب(س) برگزار و توسط معاون فنی و پزشک این معاونت توصیه ها وآموزش های لازم در خصوص بیماریابی در این محلات در این کارگاه ارائه شد، گفت: به این صورت که این 30 نفر با تماس تلفنی با یکی از اعضای این خانواده توصیه ها و رعایت نکات بهداشتی مقابله با ویروس کرونا را به آنها بدهند و در صورت مورد مشکوک بیماری در خانواده و داشتن علائم این ویروس در یکی از این اشخاص، این عضو خانواده را به پزشک ارجاع دهند.
نخعی فرد افزود: طی 2 هفته با افراد خانوارهای این محلات ( نزدیک 1000 خانوار) تماس تلفنی برقرار و نتیجه به معاونت بهداشتی ارسال شد.
وی فعالیت دیگر این حوزه علمیه را در راستای مقابله با ویروس کرونا ایجاد کارگاه دوخت ماسک، لباس پزشکان و پرستاران عنوان کرد و گفت: روزانه 1500 ماسک توسط 18 نفر از طلبه های جوان دوخته می شود و در این کارگاه 25 چرخ خیاطی فعال است و از دو هفته قبل از عید نوروز این کار آغاز شده است.
نخعی با بیان اینکه کرونا تهدیدی برای جامعه است، گفت: در هر تهدیدی فرصت هایی ایجاد می شود که استفاده از این فرصت نعمت است در غیر این صورت نقمت است؛ در حال حاضر مملکت دچار مشکل بیماری کرونا شده تهدیدی که علاوه بر تأثیرگذاری بر همه زمینه ها و فعالیت ها، موجب به خطر افتادن سلامتی افراد شده به طوری که بیش از دو هزار انسان در کشورمان جان خود را از دست داده اند و این یک ضایعه است.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا به مانند زمان جنگ است و در عینی که تهدید است فرصت همبستگی و از خودگذشتگی برای ملت ایران به وجود آورده است و مردم در شرایط سخت به خوبی پای کار ایستاده اند و ضمن رعایت نکات بهداشتی، تعدادی به صورت خودجوش اقدام به تولید ماسک و فعالیت هایی که مردم را از ابتلا دور نگه دارد می کنند.
قربانی کردن برای دفع بلا
نخعی بیان کرد: برای دفع بلای کرونا با کمک حوزه علمیه و خیریه حضرت زینب(س) رفسنجان 6 رأس گوسفند طی روزهای گذشته قربانی و گوشت آن بین مستمندان تقسیم و توزیع شده و این کار ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه کرونا فرصت دستگیری نیازمندان را به وجود آورده است اظهار داشت: به تعداد 150 بسته غذایی شامل مرغ و برنج خام بین خانواده های نیازمند جهت رفع این بلا توزیع کردیم، کسانی که در شرایط سختی به سر می برند و سرپرست خانوار و کارگر هستند و در روزهایی که باید در خانه بمانند دستمزدی ندارند تا بتوانند نان آور خانه باشند از آنها دستگیری و این بسته های غذایی به آنها اعطا می شود.
مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب کبری (س) رفسنجان با توصیه به اینکه مردم فرصت ایجاد شده را بازبینی کنند ادامه داد: به خود بیاییم و به این فکر کنیم که ویروس کوچکی کل جهان را به هم ریخته اما انسان نباید در برابر او ضعیف باشد به هر طریقی که شده ضمن رعایت نکات بهداشتی و عمل به توصیه های پزشکان در مقابل این ویروس پیروز شویم.
با وضو پای چرخ می نشینم
فاطمه رضابیگی، یکی از طلبه های مدرسه علمیه حضرت زینب(س) رفسنجان اظهار داشت: من به همراه مادرم هر روز به کارگاه می آییم و برای رزمندگان خط مقدم ( پزشکان و پرستاران و کادر درمانی ) لباس و ماسک و ... می دوزیم.
وی ادامه داد: هر روز که از خانه بیرون می آییم با وضو و ذکر پای چرخ خیاطی می نشینیم و خیاطی می کنیم این کار را با عشق انجام می دهیم و امید داریم که این ویروس منحوس به زودی رخت خود را از این مملکت بر می بندد.
رضابیگی بیان کرد: مردم هم باید به توصیه های پزشکان عمل کنند و اگر می خواهند این میهمان ناخوانده به زودی برود در خانه بمانند.
گفتنی است، ۱۷۰ طلبه در مدرسه علمیه حضرت زینب (س)رفسنجان در حال تحصیل مدارج علمی حوزوی هستند./شبستان
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 07,فوریه,2025